La directora general de comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, va avançar fa uns dies que Olot es considera com una de les ciutats on es pot implementar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Aquestes àrees s'implementaran a les ciutats catalanes quan la llei que les ha de regular estigui aprovada. «Ara, és un avantprojecte de llei que està a informació pública i que creiem que podrà estar al Parlament a finals d'any», va explicar. La directora va manifestar la seva confiança en la possibilitat que la llei d'aprovi el 2020.

Vilalta va definir una àrea (APEU) com una zona de la ciutat on els comerciants, dentistes, propietaris de baixos, entitats bancàries i altres votin un pla de millora i de promoció dins d'uns terminis determinats.

La decisió de determinar una àrea de promoció econòmica i urbana comptarà amb uns beneficis i unes obligacions per part dels establiments de la zona.

La denominació d'Àrea de Promoció Econòmica i Urbana comportarà beneficis en la millora dels espais urbans, en la modenització dels comerços, en la seguretat que podrà ser privada i en la difusió de les campanyes comercials.