El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) critica novament el dispositiu Toga, que serveix per garantir la segureta a les seus judicials catalanes, després de l'episodi que es va viure dissabte amb els aldarulls dels seguidors de futbol de Montpeller. «Nova actuació del cos de Mossos d'Esquadra que torna a posar en entredit el dispositiu Toga», exposa l'organització en un comunicat.

El sindicat manifesta que l'actuació dels Mossos amb els seguidors del Montpeller va requeir reforç policial però que ningú es va poder desplaçar fins a la plaça de la Independència «com a conseqüència de la manca d'efectius» que té el cos «sota mínims» i del mateix dispositiu Toga. Denuncien així que es «va deixar a la sort l'acuació policial i la seguretat dels agents», quan a 100 metres hi havia una patrulla «custodiant les parets, portes i finestres dels Jutjats de Girona».

És per aquest motiu que afirmen que s'«avantposa la seguretat d'un edifici a la pròpia seguretat ciutadana». «Davant la manca d'efectius que pateix el cos, la vigilància estàtica de les seus judicials atempta directament contra el sistema públic de seguretat», afegeixen.

Així, un cop més, el sindicat reclama la necessiat d'avaluar el dispositiu Toga i com es desenvolupa aquest dispositiu de vigilància. «Ja hem dit des d'un començament que fer-ho amb hores extraordinàries evitaria molts problemes que des dels inicis d'aquest dispositiu la nostra organització sindical ha anat denunciant», expliquen. «Cal un canvi de model i cal fer-ho ja, abans que s'hagi de lamentar conseqüències personals», conclouen en un comunicat.