Una quinzena de províncies estaven ahir en risc -al qual s'atribueix el nivell groc- per temperatures altes, segons la predicció difosa per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Entre aquestes demarcacions s'hi trobava Girona.

En concret, l'agència meteorològica va informar d'avisos a Còrdova, Granada, Jaén, Osca, Terol, Saragossa, Albacete, Conca, Guadalajara, Toledo, Lleida, Madrid, València, Mallorca i Menorca, a més de Girona, ja que en aquestes àrees territorials es preveia assolir temperatures màximes properes als 38 graus.

Per la seva banda, segons els registres del Servei meteorològic de Catalunya, a Olot ahir es va assolir la temperatura màxima més alta de Girona, amb 36,3 graus. A la capital de província també es va arribar als 36; a Santa Coloma de Farners i a Anglès, als 35,6; a Banyoles, als 35,2 graus; a Fornells de la Selva, als 35; a la Vall d'en Bas, 34; a Cassà de la Selva, als 33,7; i, per exemple, a la Bisbal d'Empordà es van registrar 33,1 graus de màxima en el moment de més calor.

Pel que fa a avui, el Meteocat no tenia previst cap avís per calor a les comarques gironines. A partir de dimecres s'espera un canvi amb l'aparició de més núvols i algun ruixat.