La fundació Humana ha recollit 519.000 peces de fundació Humana roba a les comarques de Girona durant la primera meitat de 2019, una quantitat que es correspon a 251 tones de material tèxtil reutilitzable. Aquestes xifres representen un 2% més que el mateix període de l'any passat.

Una dada rellevant -segons va informar Humana- és que aquestes 251 tones de roba, calçat i altre material que s'ha recollit a Girona entre gener i juny suposen un estalvi de 795 tones de CO2 a l'atmosfera.

Els municipis on els contenidors d'Humana destinats a la recollida de tèxtil han sumat més material són Palamós, amb 18,3 tones de totes les aplegades a Girona; Sant Feliu de Guíxols, amb 16,6 tones; Santa Coloma de Farners, amb 12,2; Sils, amb 8,7; i Castelló d'Empúries, amb 8,3 tones.

Les donacions provenen dels contenidors verds que l'entitat té distribuïts arreu de les comarques gironines, igual que a Catalunya i altres llocs de l'Estat. En aquests punts, les persones que tenen roba per donar hi poden deixar peces de vestir, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitzen. La condició és que, tot i ser peces velles, estiguin en bon estat per reciclar-les i tenir una segona vida. Es tracta d'un servei gratuït que, tal com van destacar des d'Humana, representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

La responsable de la fundació a Catalunya, Àgata Soler-roig, va manifestar que «des d'Humana aplaudim la tasca dels municipis que promouen la recollida selectiva del tèxtil». Ella mateixa va afegir que l'entitat «genera recursos, ocupació

L'organització no governamental Humana Fundació Poble per Poble promou, des de 1987, la protecció del medi ambient a través de la reutilització del tèxtil. En paral·lel, duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica llatina i Àsia.

L'entitat va remarcar que a Catalunya només es recupera selectivament el 12% de la roba que deixa d'utilitzar-se, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya, pel que va instar a millorar aquesta dada.