Girona comptarà amb un dels nous punts de càrrega per vehicles elèctrics que instal·larà la companyia Endesa. En concret, n'instal·larà dotze, distribuïts a Catalunya i al País Basc -segons va informar l'empresa ahir en un comunicat. Els punts de càrrega es trobaran ubicats a les estacions de servei de Petromiralles, en el marc de l'acord que la companyia va presentar al novembre i que inclou la instal·lació de 8.500 punts de recàrrega d'accés públic en cinc anys.

Els carregadors ràpids i semiràpids, que permetran carregar la bateria per 100 quilòmetres d'autonomia, s'ubicaran a l'Urgell, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Berguedà. A més, l'acord també inclou dos carregadors a les estacions de Navarra i del País Basc.

La recàrrega d'electricitat serà generada per fonts 100% renovable i lliure d'emissions, els carregadors seran universals i els clients de Petromiralles podran realitzar càrregues sense necessitat de ser clients d'Endesa.