L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols preveu establir un conveni de col·laboració amb l'empresa gestora del centre d'acollida de menors establert en una casa de colònies de la localitat.

El conveni va ser tractat en una visita feta al centre el 16 de juny per part de l'alcalde Artur Colomer (UpSF-AM), el regidor de Benestar Social, Carles Font UpSF-AM), i la regidora d'Economia, Judit Martra (UpSF-AM).

En la visita els responsables del centre que acull uns 30 menors van plantejar la necessitat d'establir contacte entre els adolescents i la gent del poble.

Arran de la reunió, es van establir dues iniciatives. La primera és el conveni i la segona la fan voluntàries. N'hi ha de catalanes i d'altres són originàries dels mateixos països dels adolescents que des de fa temps resideixen a Catalunya.

Les intencions són donar als nois l'oportunitat de comunicar-se amb la seva llengua d'origen i ajudar-los a prendre consciència de la importància d'aprendre el català i els costums catalans. És a dir, les voluntàries fan tasques d'acollida que contribueixen a la integració dels joves.

D'altra banda, la junta de la Unió Esportiva Hostoles va posar el camp de futbol a disposició dels joves perquè poguessin fer-hi entrenaments. A més, alguns dels joves van participar en els camps de treball organitzats per la cooperativa Resilience Earth.

El centre d'acollida de menors sense tutela de Sant Feliu de Pallerols va ser posat en servei a finals de març per donar resposta a l'arribada de menors provinents d'Àfrica. Van fer un acte informatiu sobre l'obertura, en el qual van assistir unes 300 persones que van fer preguntes.