Les picades de meduses a la costa gironina han disminuït aquest estiu respecte a l'any passat i, en canvi, han estat superiors al Barcelonès i les Terres de l'Ebre. Si s'analitzen en conjunts són similars a la temporada anterior, que es van tancar en 6.623 per picades de meduses i 22.807 per altres incidències.

La cap del Servei de Gestió d'Emergències, Montse Font, ha explicat que a principi d'estiu «es deia que seria un any molt complicat perquè hi hauria moltes meduses» però les dades de moment no ho demostren.

El que sí que hi ha hagut és un canvi en la distribució en el territori de les picades, de manera que a les platges de la Costa Brava i el Tarragonès les atencions per aquestes picades ha caigut, mentre que a les del Barcelonès i les Terres de l'Ebre s'han incrementat. Font afegeix que s'ha observat que al Barcelonès són més grans i a les Terres de l'Ebre més urticants que l'any passat, si bé recorda que fins a final de la temporada no es pot fer un balanç conclusiu amb totes les dades.