L'Ajuntament de Molló ha publicat un ban per informar de les prohibicions de regar jardins i horts i rentar vehicles, sota sanció d'incompliment.

A més, demana als veïns que evitin pèrdues d'aigua innecessàries. Posa d'exemple cisternes d'aigua que no tanquen i aixetes que perden.

Avisa que si la situació de deficit d'aigua continua, haurà de fer talls de subministrament. Puntualitza que els talls es podrien realitzar de manera urgent.

El motiu de les restriccions és la sequera provocada per la manca de pluges i la calor. Aquestes circumstàncies han provocat una disminució important d'entrada d'aigua al dipòsit de Favars. Es tracta del dipòsit que abasteix els domicilis dels carrers Pirineus, Gra de Fajol, Tec, Ritort, Retirada, Francesc Macià, Puigmal, Bastiments, Comanegra, Canigó, Serra Cavallera, Roques Blanques i les masies disseminades del veïnat de Favars.

La situació coincideix amb un augment important del nombre de veïns per causa d'un augment d'ús de les segones residències en un mes de vacances.