L'aeroport de Girona ha perdut un 5% de passatgers durant el juliol i amb prou feines supera el milió en l'acumulat de l'any. Segons recull l'estadística del gestor públic dels aeroports espanyols, Aena, el mes passat hi va haver 294.816 persones que van passar per la terminal de Vilobí d'Onyar.

Tot i la davallada de turistes, però, el número d'operacions a pista s'ha mantingut pràcticament invariable. En concret, hi ha hagut 2.439 moviments d'avions i aeronaus, cosa que representa tan sols un 0,3% menys que els primers set mesos de 2018.

El descens de viatgers registrat aquest juliol va en paral·lel a una reducció que s'ha anat acumulant al llarg de l'any. Durant els set primers mesos de 2019, l'aeroport de Girona ha registrat 1.085.223 passatgers, un 5,8% menys en comparació amb el mateix període de l'any passat. Ara caldrà veure si la situació remunta a l'agost, però d'entrada tot fa pensar que aquest any serà difícil que la terminal de Vilobí d'Onyar superi els dos milions de passatgers.

I allò que novament posa de relleu l'estadística d'Aena, això sí, és l'estacionalitat que viu l'aeroport Girona-Costa Brava. I és que més de la meitat d'aquest milió i escaig de viatgers han passat per la terminal durant els mesos de juny i juliol; és a dir, ho han fet durant la temporada turística d'estiu. En concret, en aquests dos mesos s'han concentrat 568.755 dels 1.085.223 viatgers que s'han registrat enguany.

Pel que fa al nombre d'aterratges i enlairaments, durant el mes passat des de l'aeroport GironaCosta Brava s'han realitzat 2.439 moviments d'avions. Aquests són gairebé els mateixos del juliol de l'any passat, ja que la diferència és ínfima, de tan sols un 0,3% menys.

En canvi, si es mira l'acumulat del que portem de 2019, però, el descens sí que és evident. Entre gener i finals de juliol, s'han fet 9.840 operacions des de Vilobí d'Onyar, un 5,9% menys si es compara amb el mateix període de l'any passat.