La restricció de l'accés al Parc Natural del Cap de Creus és una de les mesures que va anunciar ahir a la tarda el Departament d'Agricultura de la Generalitat davant de l'increment del risc d'incendi forestal, a partir d'avui, per l'entrada de vent de tramuntana al nord de Catalunya i de mestral a la vessant sud.

Des de l'ADF Cap de Creus - Serra de Rodes han informat que després de molts dies d'altes temperatures i l'entrada de tramuntana, acumulat a la llarga sequera hi ha un risc d'incendi forestal "extrem" cap de Creus i a l'Albera Marítima. L'ADF demana molta precaució.

A Roses també han tancat els accessos. Les aquestes restriccions no afecten la carretera que porta a cala Montjoi, Pelosa i Jòncols.

A més del cap de Creus, també es veuran afectats per les restriccions d'accés la serra de Cardó-Boix i les muntanyes de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell. També s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en 36 municipis de les comarques de l'Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Priorat i Ribera d'Ebre.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va anunciar també que aquestes mesures es revisarien avui al matí en funció de si arriben les pluges que també apunten les previsions meteorològiques. En qualsevol cas, demanava extremar les precaucions als espais naturals.

El cos d'Agents Rurals, conjuntament amb Mossos i ADF, efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d'incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

Precisament ahir a la tarda un incendi va cremar 1,1 hectàrees a Girona i va obligar a tallar una estona la C-66 en l'enllaç amb l'N-II, ja que el foc afectava els marges de la carretera. Cinc dotacions terrestres i un helicòpter bombarder van actuar contra el foc i no van tardar a tenir-lo controlat.