La tercera edició del projecte artístic «Art entre Llunes i Volcans» que s'organitza a Sant Feliu de Pallerols amb la participació del consistori s'iniciarà avui amb la innauguració de les obres i instal·lacions als Arbres d'en Casals -Riu Brugent. L'obertura de l'espai se celebrarà amb un repertori de música i dansa a càrrec d'Eva Garcia Castillo i posteriorment el grup AKASH presentarà el seu repertori a la sala polivalent de Ca les Hermanes.

Al llarg de quatre mesos el municipi s'omplirà de diversos tallers i activitats relacionades amb les arts plàstiques i musicals en 18 instal·lacions d'autors (quatre de les quals són de creació comunitària) i també d'activitats d'acció plàstica directa (performance).

La presentació del projecte, fundat gràcies a la iniciativa de dues artistes, va tenir lloc dissabte passat, i segons explica l'Ajuntament en una nota, va comptar amb una gran afluència de públic. L'acte va comptar amb una conferència sobre els macroinvertebrats del riu Brugent a càrrec de Belén Fernández.

El consistori assegura que edició darrere edició la participació d'artistes i col·laboradors ha anat en augment «de manera exponencial», cosa que «demostra l'interès que desperta aquest projecte creatiu»

Prop de 600 col·laboradors

En l'edició passada, 595 persones de totes les edats hi van col·laborar amb les seves aportacions artístiques i tallers, i més de 1.800 visitants van participar de les diferents activitats programades. Enguany el concepte escollit és el «d'equilibri» així com dels invertebrats que habiten el riu Brugent inspiren les obres, tallers i activitats que es realitzaran al llarg de la mostra artística.

Així mateix, el consistori apunta que el seu objectiu és anar «consolidant aquesta iniciativa de desenvolupament local única a la comarca i al territori». Així, es pretén unir «art, natura i persones de totes les edats, en una proposta col·lectiva, comunitària i rural».

«Art entre Llunes i Volcans» és un festival comunitari de creació plàstica i artística que compta amb la participació d'artistes, gent creativa del poble i col·laboradors/es de totes les edats, que s'ha anat consolidant al poble de Sant Feliu de Pallerols des del seu naixement ara fa dos anys. Les instal·lacions i les obres artístiques «conviuen» amb la Natura en l'espai Els Arbres d'en Casals - Riu Brugent.

L'exposició romandrà oberta fins el proper 20 de setembre.