Els passatgers de Ryanair a Girona es mostren decebuts amb la decisió de la companyia de tancar la base el proper 8 de març de 2020. Molts dels usuaris de la companyia també s'han emportat una sorpresa ja que no estaven al cas, com la Laureance, una turista de Perpinyà que sol agafar avions des de Girona per viatjar amb Ryanair. "A mi em va molt malament, francament, perquè veig a venir que hauré d'anar a Barcelona si continuen marxant", exclama. La por a que la retirada de la base sigui l'avantsala d'una reducció de rutes també preocupa la Marina, que marxa a fora a viure en una ciutat europea amb vols regulars amb Girona. "Jo sóc de Palamós i em va molt bé que Ryanair estigui aquí, amb 40 minuts sóc a l'aeroport", explica. Qui també es mostra contrariat per la decisió són els hostalers gironins, que esperen que la companyia, almenys, mantingui les rutes.

A partir del proper 8 de gener de 2020 cap avió de Ryanair "dormirà" a l'aeroport de Girona. El tancament de la base ha estat una mala notícia per a treballadors, institucions, sectors econòmics i també passatgers. Aquest dissabte els usuaris de la companyia que volaven cap alguna de les destinacions que ofereix es mostraven contrariats i alhora sorpresos. La Laurence explica que per a ella l'aeroport de Girona és el de referència, ja que viu a Perpinyà i vola sempre des de Vilobí d'Onyar. La Laurence creu que si es va debilitant es trobarà que al final haurà d'anar a Barcelona a agafar els vols.

"No té res a veure. Aquest és un aeroport més fàcil, més petit i més accessible que el de Barcelona", concreta. Com ella, la Karen, una turista belga que creu que és "una pena" que es tanqui la base ja que fa preveure que la companyia "apostarà poc" per Girona i es pot quedar sense vols. "Per mi anar a Barcelona no és una opció clara, ja que les connexions amb tren no són massa bones per anar als llocs que jo vull", remarca.

Qui també notarà el tancament de la base són els qui utilitzen la companyia per necessitat com la Mireia. Ella és de Palamós i viu a Holanda, una país que Ryanair ofereix diverses rutes des de Girona. Ara, pateix per si la companyia decideix suprimir-les juntament amb la base. La Mireia, com la resta, tem haver de desplaçar-se a Barcelona per poder anar i tornar cap a casa.

Els treballadors "preocupats"

A qui afecta principalment la notícia és als treballadors que la companyia té a l'aeroport Girona Costa-Brava, i els qui treballen de manera indirecta. En Julio lamenta la decisió perquè és un "cop dur" pels empleats i assenyala que acabarà afectant al turisme ja que, si finalment es redueixen vols, molta gent es quedarà a Barcelona.

Els 164 treballadors afectats asseguren que "no entenen" la decisió de Ryanair i asseguren que estan en "xoc" per la decisió. A més, també critiquen les formes de la companyia, ja que se'ls va informar a través d'un correu electrònic.

Els hostalers decebuts però "amb optimisme"

A qui tampoc ha agradat el tancament de la base ha estat els empresaris de l'hostaleria gironina. El seu president, Josep Carreras, explica que malgrat que és una "mala notícia i que es notarà" han de ser optimistes per poder tirar endavant. Carreras espera que altres companyies "supleixin" el buit que deixa Ryanair a Girona.