La Fundació Mifas ha inserit 89 persones amb discapacitat al mercat laboral. L'entitat ha tancat el Programa Serveis Integrats d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de persones amb discapacitat o trastorn mental amb un 64% d'insercions al món laboral.

El projecte, que té com a objectiu la inserció a l'empresa ordinària de les persones amb discapacitat física, ha atès 139 persones. Un dels requisits imprescindibles és que, almenys, un mínim del 20% de les persones ateses s'insereixin a l'empresa ordinària per un període mínim de tres mesos.

Per millorar les oportunitats laborals, també s'ha ofert formació i pràctiques laborals. En aquesta edició, divuit persones han pogut realitzar pràctiques laborals i 62 han participat a diverses accions formatives.

El programa s'ha dut a terme a Girona, Vilafant i Blanes i a un punt d'actuació a la comarca de l'Alt Maresme (Tordera), amb un equip tècnic de 10 professionals a jornada complerta.

A més, des d'aquest mes de juliol, s'està treballant amb el nou programa on s'atenen un mínim de 140 persones i es continua amb la mateixa metodologia per oferir orientació, identificar competències, definir un objectiu laboral, donar les eines necessàries per a la recerca de feina i aconseguir la inserció laboral de les persones usuàries del programa.

Com a novetat d'enguany s'ha fet un trasllat del punt d'actuació de Tordera a Pineda de Mar, municipi més ben ubicat geogràficament per tal de poder atendre les persones de la comarca de l'Alt Maresme i facilitar la seva inserció, segons destaquen des de Mifas.