Diversos càrrecs dels departaments de Territori i Treball de la Generalitat mantenen aquest dimecres una reunió amb representants de Ryanair per abordar els plans de l'aerolínia de tancar la seva base a l'aeroport de Girona, que amenaça de deixar sense feina a les 160 persones que treballen allà.

La reunió s'està celebrant a les dependències del departament de Treball al carrer Sepúlveda de Barcelona a petició de la Generalitat, que vol conèixer de primera mà les intencions de l'aerolínia irlandesa, que també ha anunciat per al pròxim 8 de gener el tancament de les seves bases a Las Palmas, Tenerife Sud i Lanzarote.

Fonts de la Generalitat han assegurat a EFE que la reunió, que coincideix amb un nou intent de mediació en el conflicte d'Iberia Airport Services a El Prat, és "interna" i "exploratòria" i han apuntat que podrien celebrar-se noves trobades més endavant.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha reiterat la seva intenció de mitjançar per intentar evitar el tancament de la base de Ryanair a Girona, i ha assegurat que preveu fins i tot viatjar a Dublín (Irlanda) per entrevistar-se amb representants de l'aerolínia.

Per part de Territori, han acudit a la reunió d'aquest matí el secretari general, Ferran Falcó, i el secretari d'Infraestructures, Iside Gavín.

El conseller ha recordat que la Generalitat, entre altres administracions, fa anys que promociona l'aeroport de Girona per dinamitzar l'economia local i fer competitiu aquest aeròdrom.

Segons el parer de Calvet, si a Espanya existís un model aeroportuari descentralitzat que permetés a la Generalitat gestionar els aeròdroms catalans no hagués fet falta signar acords de promoció turística com aquests.

Calvet ha anunciat que compareixerà al Parlament el pròxim 18 de setembre per explicar els contractes signats per la Generalitat, que han ascendit a uns 60 milions d'euros "i que han tingut un impacte de 500 milions".