28 de agost de 2019
28.08.2019
Diari de Girona

Salut Pública sospita de dos casos de listeriosi al Gironès i la Garrotxa

Es tracta de gent que havia consumit carn entatxonada provinent d'Andalusia

28.08.2019 | 16:58
Salut Pública sospita de dos casos de listeriosi al Gironès i la Garrotxa
El Departament de Salut sospita de dos casos de possibles afectats per listeriosi a les comarques gironines relacionats amb el brot d'Andalusia pel consum de carn entatxonada. Es tracta d'un cas al Gironès i un altre a la Garrotxa, segons va informar ahir la conselleria a través del seu compte oficial de Twitter. Les dues persones haurien consumit carn entatxonada contaminada per listèria a Andalusia, i els ha generat quadres amb símptomes lleus, com diarrees amb o sense febre.
 
Segons fonts de Salut a Girona, els dos possibles afectats detectats a la demarcació van patir una simptomatologia lleu i ja estan bé.
 
A banda dels casos de Girona, l'Agència de Salut Pública de Catalunya té constància de dos nous casos sospitosos més, un al Barcelonès i l'altre al Vallès Occidental. De moment es tracta d'una sospita, ja que s'està a l'espera dels resultats de les analítiques per verificar si es tracta de casos confirmats o no.
 
Aquest dilluns es van conèixer els resultats de les analítiques dels cinc primers casos sospitosos de listèria detectats a Catalunya, que no van ser determinants per confirmar-los tot i que Salut Pública va considerar «probable» la infecció en aquests pacients.
 
Segons va detallar dilluns el secretari de Salut Pública, Joan Guix, tot i que els resultats de les analítiques no han estat determinants, la situació clínica que han manifestat tots cinc casos feien concloure i qualificar de probable la infecció per listeriosi relacionada amb el brot d'Andalusia.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook