30 de agost de 2019
30.08.2019
Diari de Girona

El Bisbat no es reunirà amb el responsable del bar dels Àngels i dona el cas per tancat

La Fundació Sant Martí de Girona, encarregada del patrimoni del Bisbat, va trobar-se per primer cop amb el llogater del restaurant la setmana passada · La institució confia que no es repetiran els incidents d'aquest últim mes al santuari

30.08.2019 | 00:40
Dues persones apropant-se a la porta tancada del bar.

La Fundació Sant Martí de Girona, empresa encarregada de gestionar el patrimoni del Bisbat de Girona, no preveu tornar-se a reunir amb el responsable del restaurant del Santuari dels Àngels, Antonio Ariza, «exceptuant que torni a succeir algun altre incident».

La institució i el llogater del restaurant ja van reunir-se per primer cop la setmana passada. Tot i afirmar que tornarien a trobar-se durant aquests dies amb l'objectiu d'«aclarir l'assumpte» i de decidir si calia prendre alguna altra mesura, el Bisbat va informar ahir al Diari de Girona que de moment no veuen necessari repetir la reunió.

Segons fonts del Bisbat, la fundació considera que la primera trobada ja va ser satisfactòria i, tot i que de bon principi es plantejaven una segona reunió, finalment han decidit confiar que no es repetiran els incidents.

Durant la primera trobada que van mantenir amb Ariza la setmana passada, el Bisbat va expressar la seva voluntat que el Santuari dels Àngels continués «com fins ara» i «obert a tothom», després dels diversos incidents que s'hi han viscut durant aquest últim mes: un amb uns veïns de Madremanya i l'altre amb un grup de persones que van pujar al santuari a contemplar la pluja d'estels de la nit de Sant Llorenç.

Una solució imminent

L'alcaldessa de Sant Martí Vell, municipi al qual pertany el Santuari dels Àngels, recorda que el santuari i el restaurant pertanyen a un terreny privat del Bisbat, i que per tant «l'última paraula la té la institució eclesiàstica». El rector del mateix santuari, Josep Maria Garcia, també va manifestar la seva voluntat de trobar una resolució «ràpida» del problema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook