L'Institut Pla de l'Estany i l'Escola Camins s'uneixen al projecte EduCont per registrar la qualitat de l'aire de l'entorn, segons informa Ràdio Banyoles. Aquesta és una iniciativa ambiental que promou el treball col·laboratiu i transversal a les aules aprofitant la robòtica. L'objectiu del projecte és fomentar les vocacions científiques i tècniques del jovent.

La iniciativa és el resultat final del treball posterior a la trobada de robòtica d'Olot, el Roobolot, i va ser presentada la setmana passada a la Garrotxa. Les escoles i instituts que vulguin participar-hi podran fer-ho a mesura que comenci el nou curs. De la demarcació de Girona ja hi ha tres centres inscrits, dos dels quals són de Banyoles: l'Ins Pla de l'Estany i l'Escola Camins. Aquests dos centres educatius han estat inscrits automàticament al projecte per formar part del programa de ciència i tecnologia SteamCat de la Generalitat.

Els centres inscrits a l'EducaCont rebran uns sensors i una caixa protectora. Amb aquest mecanisme i amb l'ajuda de tècnics, els alumnes registraran els valors de presència a l'aire de l'entorn de dos contaminants concrets: lespartícules PM i el diòxid de nitrogen.

L'activitat estarà adaptada als nivells de formació dels alumnes, depenent de si són de primària o de secundària. A banda de l'Ins Pla de l'Estany i l'Escola Camins de Banyoles, també participarà en aquest projecte l'Escola Llar Lluís M. Mestras d'Olot. En les pròximes setmanes, s'espera que arribin noves inscripcions.