El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assenyalar que el Govern està dividit i desorientat i que no pot governar en aquestes condicions, i li va demanar una mica de claredat i cohesió: «Està en fallida». Així es va expressar Iceta a Llofriu, on també va recordar que sempre que l'Executiu els cridi per plantejar-los uns pressupostos hi aniran, encara que va afegir que si aquest curs no s'aproven els comptes catalans el Govern ha de convocar eleccions.

«Estem pel diàleg, per escoltar, col·laborar i treballar. Creiem que en aquest Govern no es donen ja les condicions per mantenir-se al capdavant del país. I ells mateixos n'haurien de ser conscients», va afirmar, assenyalant que està políticament esgotat.

Va defensar que l'Executiu ja hauria d'haver convocat eleccions «perquè aquest Govern no és que no aprovés els pressupostos, és que l'any anterior ni els va aprovar el Govern ni els va presentar al Parlament i, per tant, estem fora de norma».

Preguntat pel paper del PSC per evitar unes eleccions, va respondre que «és molt difícil ajudar els que no saben on van», i que sempre es pot comptar amb la seva formació per a l'estabilitat, el «seny» i la creació d'ocupació.

Iceta també va criticar que, malgrat que Cs va guanyar les últimes eleccions al Parlament, no s'ha notat gens i que és un partit que opta per l'enfrontament: «Quan sembla que pot tenir un paper, un lideratge, els seus líders se'n van. Va passar amb Albert Rivera i ha passat amb Inés Arrimadas».

Sobre les crítiques de la líder del partit taronja a Catalunya, Lorena Roldán, que va acusar el PSC de donar ales al nacionalisme català, Iceta va afirmar que, en aquest cas, l'alcaldessa de Barcelona i la presidenta de la Diputació de Barcelona serien independentistes: «Afortunadament, el PSC va marcar una posició política diferent i això ha impedit que els independentistes governin encara més institucions».

Sobre el rebuig de Cs d'anar als actes de la Diada, el primer secretari del PSC va recordar que aquesta festivitat va ser definida per la primera llei que va aprovar el Parlament el 1980 i que cal treballar perquè sigui una jornada de tots."Nosaltres el que farem és una crida a totes les institucions del país per la promoció d'actes absolutament unitaris i oberts a tothom, on tothom es pugui sentir còmode", ha explicat.