A les 13 hores d'ahir va tenir lloc una cerimònia de comiat per Joan Antoni Borràs de 51 anys. Es tracta d'un cuiner que es va fer famós per haver obtingut una estrella Michelin en un antic hostal apartat de la carretera principal. El restaurant estava a Sant Salvador de Bianya, a l'inici de la collada del Capsacosta. Borràs el va obrir el 1997 i el va convertir en un referent de la bona cuina.

De formació autodidàctica, Borràs va obtenir l'estrella Michelin el 2006. Va ser una de les primeres que va arribar a la Garrotxa.

Això no obstant, el 2008 va tornar a ser notícia pel fet d'haver renunciat a l'estrella Michelin. Segons va explicar en el seu dia, el motiu de la renúncia va ser una intervenció a vida o mort per causa d'un tumor cerebral.

Després d'haver deixat l'Hostal de Sant Salvador de Bianya, va treballar en restaurants i es va dedicar a assessorar joves que s'iniciaven en la cuina o en la pastisseria. Per això, la seva pèrdua ha estat molt sentida en el sector. A les xarxes socials, han aparegut notes de condol del pastisser, Lluís Riera; el cuiner i gastrònom, Pep Noguer, l'Ajuntament de la Vall de Bianya i altres.

De Badalona a la Garrotxa

Joan Antoni Borras era natural de Badalona, on regentava una empresa tèxtil. A mitjans dels anys 90, va considerar que si es traslladava a la Garrotxa guanyaria en qualitat de vida.

El 1997 va obrir un restaurant a l'antic Hostal de la Vall de Bianya. L'hostal havia estat un establiment de pas durant segles. Era pas obligat per anar de la Garrotxa a la Vall de Camprodon i el Ripollès.

Això no obstant, el 1992, van obrir els túnels de Collabós i l'hostal va quedar separat de la ruta principal.

En aquesta situació, va obrir el vell establiment i en uns 10 anys el va convertir en un referent internacional de la bona cuina. Ho va fer a còpia de treballar molt i de fer la feina molt ben feta.