El Vaticà prohibeix a l'exrector de Vilobí d'Onyar, Mossèn Tomàs

Tampoc pot visitar les poblacions de la Selva, Garrotxa i Gironès on havia treballat de capellà.

A més, haurà de demanar perdó a les víctimes. Des del Bisbat de Girona han destacat que de moment no se sap si ho farà personalment o a través d'alguna comunicació, per exemple postal.

Això és el que ha determinat el 7 d'agost la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu després d'analitzar les actes de la investigació prèvia relativa a Mossèn Tomàs Pons.

La investigació que va trametre el Bisbat de Girona a la Fiscalia de Girona, ha quedat arxivada per prescripció. Cal recordar que una tretzena de víctimes varen passar per la Comissió del Bisbat que es va obrir arran dels fets.

Això és el que ha anunciat el delegat de Mitjans del Bisbat, Xavier Roca juntament amb la cancellera del Bisbat, Maria Teresa Sebrià, en una roda de premsa on s'ha llegit un comunicat.

A banda de les prohibicions de fer missa en públic o d'administrar penitència, acostar-se a menors i de poder anar a les poblacions de la Selva (Vilobí d'Onyar), Garrotxa (Les Preses), l'Alt Empordà (Siurana, L'Escala) i Gironès (parròquies d'Adri i Biert) on havia treballat de capellà.

També se li ha imposat l'obligació de residir en una de les residències sacerdotals que té el Bisbat a la demarcació. Ara ja no resideix a la d'Arbúcies, segons han assegurat des del Bisbat.

A banda, també haurà de portar una vida de penitència i oració.

El Bisbat de Girona assegura un cop més que condemna qualsevol mena d'abús, "en la línia de pensament i la praxi del Papa Francesc".

Sobre la seva feina a l'escola Bell-lloc de Girona, el Vaticà en ser un àmbit fora de l'església, no ha determinat cap tipus d'acció.