La nova temporada de caça de porc senglar, el mufló i la daina va iniciar-se aquest diumenge i s'allargarà fins al proper 29 de març. Si bé durant l'estiu es podia aconseguir una autorització extraordinària per fer batudes de porcs senglars, aquestes només s'han pogut realitzar en casos en què produïssin «danys a l'agricultura».

L'inici i la duració del permís de caça és el mateix a tot Catalunya, i s'ha posat en marxa pocs dies abans que finalitzi la mitja veda d'aquest estiu d'espècies, majoritàriament aus (entre les quals es troben la guatlla, la tórtora, la garsa i el colom roquer), i també de la guineu.

A la província de Girona la mitja veda que autoritza la caça d'aquestes espècies cinegètiques va iniciar-se el 25 d'agost, i s'allargarà fins l'11 de setembre, uns dies abans que a la província de Lleida. En aquest cas, només es permet la caça els dijous, diumenges i els festius no locals.

Durant la temporada passada, entre setembre i abril, a les comarques de Girona es calcula que es van matar més de 20.000 porcs senglars, segons el president de la Federació de Caçadors de les comarques de Girona, Josep Blanquera.

Mesures de seguretat

Coincidint amb l'inici de la nova temporada, els Agents Rurals han emès un recordatori als caçadors establint les distàncies de seguretat que cal respectar a les diferents vies, així com les zones de seguretat establertes. Així, la zona de seguretat dels nuclis urbans és de 100 metres des de les últimes edificacions i de 50 metres en el cas d'edificis habitables aïllats.