El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, van participar diumenge al matí en la festivitat de Sant Gil, patró dels pastors, a la Vall de Núria.

Durant la festivitat, FGC va explicar totes les novetats de l'ambiciós pla perquè la Vall de Núria esdevingui una vall amb zero emissions i sense residus. Entre aquestes novetats s'hi troba la nova locomotora híbrida, la posada en marxa del nou cotxe intermedi, la renovació de vies i la catenària. L'objectiu és consolidar uns serveis per als usuaris, la robustesa de les infraestructures i potenciar la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'aire.

Calvet va participar també en el bateig de la nova locomotora híbrida amb el nom de Salvador Carrera, que va ser alcalde de Ribes de Freser, entre altres càrrecs, i president de Ferrocarrils de Muntanya de Grans Pendents. L'acte va estar encapçalat per la seva vídua, l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau. Pel que fa a l'accessibilitat, la Vall de Núria inaugurarà aquesta temporada d'hivern 2019-2020 la renovació del Telecabina Coma del Clot, que serà 100% accessible a PMR, serà més confortable i ampliarà la capacitat de les cabines, de manera que permetrà arribar a transportar fins a 415 persones/hora.