El Grup Mifas va presentar la MifasFest, la festa que se celebrarà el 27 de setembre amb motiu del seu 40è aniversari i que es durà a terme a La Copa.

El president de Mifas, Albert Carbonell, va explicar que es farà en aquest espai perquè és accessible per a tothom, que comptarà amb una tarima per a les persones amb mobilitat reduïda així com un aparcament, foodtrucks, un got corporatiu pensat per a la sostenibilitat i el medi ambient, a més d'interpretació del llenguatge de signes perquè tothom hi pugui accedir amb igualtat. Va destacar que Fel Faixedas conduirà l'acte.

La Mifasfest no és l'única activitat que organitza l'entitat, tot i que serà l'acte central. Tal com va explicarCarbonell «aquest és l'acte central obert a tothom, però hem fet i n'anirem fent d'altres. En tenim pensat un de cloenda el mes de novembre més enfocat a les persones amb discapacitat on es faran ponències molt específiques».

El grup actualment compta amb 121 treballadors amb certificat de discapacitat, 245 en plantilla i 5.044 socis. «La nostra entitat ha anat creixent, actualment som més de 5.000 socis de la província de Girona tots amb discapacitat física. Vam néixer essent 12 persones que trobàvem a faltar una entitat on se'ns representés i que lluités contra les barreres arquitectòniques, la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. De mica en mica hem anat treballant per anar-nos ampliant i tenir més serveis».

L'alcaldessa, Marta Madrenas, va felicitar l'entitat «pel seu treball ingent», va valorar la feina en conjunt «per construir una societat més justa», va animar a assistir a la festa i va reconèixer que «per dificultats de l'administració la feina que fem no és suficient».

Joaquim Ayats (ERC) va felicitar Mifas «per ser una entitat de referència al país tant i tan gironina i amb una tasca imprescindible per construir la nostra societat fent que la igualtat sigui un fet evident».