La representació de l'arribada de l'indià, Pere Pi i Vilaseca, a sa Riera va marcar ahir el segon dia de la Fira d'Indians de Begur. La tradicional celebració va iniciar-se divendres i es donarà per finalitzada avui.

El personatge imaginari de l'indià va anar acompanyat, ahir, de la seva esposa Gabriela Fuentes i familiars i va ser rebut per l'alcaldessa, Maite Selva, dins la representació que fa cada any el grup de teatre local Es Quinze. La rebuda es va fer pel centre de la vila amb una cercavila encapçalada pels acompanyaments dels grallers de Torroella de Montgrí i Las Cubanitas.

Pel que fa a avui, entre altres celebracions, tindrà lloc el comiat de l'indià amb un epíleg a càrrec del cantautor bisbalenc Miquel Abras.

Tradició i història

La XVI edició de la Fira d'Indians es va inaugurar divendres al vespre, amb la presència de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern català, Meritxell Budó, i el cònsol general de Cuba a Barcelona, Alain González. Al mateix temps, es va inaugurar l'exposició dedicada als jardins indians que es pot veure a les Escoles Velles i es va estrenar l'havanera «Castell de Begur».

Conferències i exposicions

L'havanera està dedicada al mil·lenari de la fortificació militar que presideix la vila i la seva inauguració va anar a càrrec del grup teatral Mutis que disposen d'una taverna al pati de les Escoles Velles on fan escenificacions i tastets.

A part de les obres teatrals, hi ha actes culturals i lúdics per a tots els públics, a més de les parades gastronòmiques i ambientacions del nucli antic.

Abans de la recepció de l'indià, ahir hi va haver l'actuació de la cantant Lucrecia a la plaça de la Vila, a més, de la primera de les dues conferències que es fan enguany relacionades amb la temàtica dels jardins indians i l'exposició de les Escoles Velles.