El Centre de Reempresa de Catalunya ha rellevat la gestió de 21 empreses a les comarques gironines per evitar-ne el tancament durant el primer trimestre d'aquest any, tres més que tots els registrats el 2019. A més, un 35 % de les 218 empreses gironines que des del 2013 han reeixit gràcies a Reempresa són del sector hostaler; un 28 %, de l'àmbit del comerç; un 16 %, del sector serveis, i un 5 %, de la indústria. El Centre de Reempresa de Catalunya va explicar ahir en un comunicat que aquests casos d'èxit acumulats han evitat la pèrdua de prop de 600 llocs de treball a la demarcació i han suposat una inversió induïda de més de 7,1 milions d'euros. Avui dia, estan adherits a Reempresa diversos ajuntaments i tots els consells comarcals de les comarques gironines.

A Catalunya s'ha assolit més de 2.400 «reempreses» d'èxit, que han generat més de 109 milions d'euros d'inversió induïda i han permès mantenir 6.350 llocs de feina.

Reempresa és un model consolidat d'emprenedoria i creixement empresarial impulsat per la patronal Cecot, Autoocupació i la Diputació de Girona i que es va iniciar l'any 2011. El servei consisteix en el relleu d'una persona emprenedora en la gestió d'una empresa ja existent, ja que en compra la totalitat per continuar l'activitat.