Els castells es van poder elevar a la plaça Rector Ferrer. El cel era blau amb núvols i no feia ni calor ni fred. Els castellers eren persones plenes de felicitat i la gent que s'ho mirava gaudia plenament.

El perquè del bon estat d'ànim era que els castells s'elevaven a l'exterior i el cel no estava fosc i no queien gotes d'aigua. La festa és la festa però si el temps acompanya, la gent està més contenta.

Ben contents, els Xerrics d'Olot, els Marrecs de Salt i els Sagals d'Osona van fer les rondes. Primer els pilars d'inici, després tres rondes, dues de repetició i pilars de sortida.

Els castells es van fer i es van desfer fins que el cel ja prenia el taronja del capvespre. Després les colles van anar a celebrar l'èxit de la tarda de castells.

A més de fer castells per les festes major, les colles tenen un component social. Per exemple, la colla castellera de la Garrotxa, Els Xerrics, organitzen dinars de colla amb concurs de cuina, participen en tornejos castellers de futbol i estan en la major part d'actes cívics de la comarca.

L'arrelament social té un fonament en els assajos que fan de manera periòdica a l'edifici de l'antiga companyia que proveïa d'electricitat la ciutat d'Olot.