A les 12 del migdia del dia principal els cabeçuts van entrar a la plaça Major. La gent que ho ocupava tot es va posar a cridar. Els milers de nens i nenes que se sostenien sobre els muscles dels soferts pares van alçar els braços. Els cabeçuts es van posar en filera tot lluint les llances noves i quan el principal va fer el senyal es van posar a ballar. Va ser el primer dels balls d'ahir al matí. Després van ballar mentre el públic seguia la música amb repic de mans.

Després va venir el primer ball dels cavallets, el més alegre de tots. Els cavallers eren David Bosch, Pol Cruells, Albert Molist, Elena Molist, Albret Plana, Anna Torrent, David Roura, Anna Casas i Quim Vayreda. Es van posar en filera i al senyal del capità la Principal d'Olot va deixar anar música. Els cavallets es van creuar i girar una vegada i una altra.

Ben acabat, van entrar els gegants. La gegantessa ahir lluïa arracades noves. Unes grans arracades d'or, margades i robins. També duia un ram de flors grogues. Els gegants van entusiasmar els petits i els grans amb els seus ara m'acosto i ara m'allunyo. Al final es van acostar i es van besar.