10 de setembre de 2019
10.09.2019
Diari de Girona

El PSC vol que la Diputació lideri la resposta a les reclamacions elèctriques

Endesa reclama als ajuntaments l'abonament del 50% dels imports acumulats a les factures de la llum de les famílies vulnerables El PSC proposa crear una taula de diàleg per abordar la qüestió

09.09.2019 | 23:16
El PSC vol que la Diputació lideri la resposta a les reclamacions elèctriques

El grup del PSC ha presentat una moció per reclamar a la Diputació de Girona que lideri la resposta de les institucions gironines a Endesa en relació amb la seva reclamació als respectius ajuntaments del deute acumulat per les famílies vulnerables.

L'empresa ha reclamat als ajuntaments l'abonament del 50% dels imports acumulats corresponents a les factures de llars que no poden pagar la despesa de la llum. En el comunicat, Endesa advertia que si no es paguen abans del pròxim 1 d'octubre, podria procedir a tallar el subministrament de la llum a les famílies que tinguin deutes de consum.

El grup socialista recorda que una situació com aquesta «suposaria l'incompliment de la Llei 24/2015 que estableix l'obligació de mantenir el servei en cas de l'existència d'informe de vulnerabilitat emès pels serveis socials».

Davant de la situació, el PSC ha proposat «crear una taula de diàleg que pugui reunir-se de manera immediata en la qual estiguin representats els ajuntaments, consells comarcals amb competència en Serveis Socials, la Generalitat i la mateixa Diputació per tal d'abordar la qüestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit