10 de setembre de 2019
10.09.2019
Diari de Girona

El públic ho dona tot a la Turinada i el Ball de l'Hora

Una edició del Ball de l'Hora com mai s'havia fet La Turinada va reunir milers de joves darrere les bandes i les xarangues

09.09.2019 | 23:16
El Ball de l'Hora.

L'aigua queia de les finestres i dels balcons mentre una dotzena de bandes deixava anar música frenètica. Els de Bufant Fort Street Band amb més de 20 components es retorçaven a prop d'explotar mentre bufaven el saxo. Perkal Percussió semblava que havia de fer baixar el cel a cops de timbal. Els seus integrants eren dimonis blancs que es movien entre flames de colors blaus i verds.

Els carrers estaven plens de joves amb els braços alçats que avançaven entre balls i salts. L'escena quedava il·luminada per focus de colors que convertien el colossal seguici en una imatge de relat fantàstic de Jhon Ronalt Reueld Tolkien.

Els integrants del seguici fantàstic s'ho passaven molt bé i ho cridaven ben fort a la nit olotina.

La gent ben molla per culpa de l'aigua que els llançaven va anar a parar al carrer Baix del Tura. Una aglomeració de gent va quedar embossada en el petit carrer. Just quan hi havia més gent aturada i semblava que el frenesí s'havia acabat, va començar el Ball de l'Hora, per primera vegada organitzat per la penya Racing Team. Altra vegada música per un tub i llums de colors. Això no obstant, ja no era la música de les xarangues i les bandes. Era la música de disc que posaven els del Racing Team. S'ho havien treballat i els va resultar bé. Ningú recordava un Ball de l'Hora com aquell i hi ha gent que mai se'l perd. Van posar música electrònica i clàssics de discoteca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook