Els Mossos d'Esquadra de la Comissaria d'Olot van sorprendre dos homes vestits de fosc mentre llançaven a l'exterior les peces que estaven robant de l'interior de l'empresa d'Olot De Tot Bosch, dedicada a la venda d'electrodomèstics, jardineria i ferreteria. L'empresa està situada al costat de la carretera de la Canya.

En el moment d'arribar els agents, els lladres tenien un rotlle de 25 metres de gespa artificial valorada en 800 euros a la part exterior de l'empresa. Mentre que a l'interior, havien preparat dos rotlles més per treure'ls a l'exterior i endur-se'ls.

Els agents van identificar els dos lladres que van resultar ser dos homes de nacionalitat espanyola. Un d'ells tenia 43 anys i és veí d'Olot i l'altre en tenia 21 i és veí de Camós (Pla de l'Estany). Un cop els van haver identificat, els van detenir com a presumptes autors d'un robatori amb força.

Els detinguts, a un dels quals li consten diversos antecedents policials, el mateix 4 de setembre van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Els fets van tenir lloc al voltant de les set del matí del dia 4 de setembre. És a dir, quan el dia ja era clar i hi havia visibilitat. En aquestes circumstàncies, un treballador de l'empresa va arribar al lloc dels fets amb la intenció de començar la jornada laboral. Va veure com algú llençava objectes del patí exterior de l'empresa cap al carrer. Va reaccionar ràpidament i va trucar al telèfon d'emergències.

El treballador va explicar que veia com algú llençava objectes des del pati exterior de l'empresa al carrer. Els Mossos d'Esquadra que tenen la comissària a prop de l'empresa i també solen patrullar per un polígon industrial proper, van arribar quasi d'immediat.

Un cotxe patrulla de Mossos d'Esquadra va entrar a la zona i es va situar al lloc on es podia veure com llançaven els objectes. Van baixar del cotxe i i van detenir els dos lladres, que vestien roba fosca i encara tenien el rostre ocult.