L'Ajuntament de Besalú, en una de les últimes Juntes de Govern, va aprovar la memòria valorada per al projecte de reubicació de la parada de la línia de transport públic. La memòria ara està en exposició pública.

Actualment, la línia de transport públic té la parada a l'avinguda Lluís Companys, però no disposa d'espau per poder estacionar l'autobús. El vehicle de transport de viatgers s'ha d'aturar a la calçada i anul·la un carril de circulació. El problema encara es fa més greu quan coincideixen dues línies per banda. Hi ha cues i avançaments perillosos per causa de les esperes.

La resolució d'aquesta situació va ser la proposta més votada en el proces de pressupostos participatius que l'Ajuntament de Besalú va dur a terme l'any passat.

Els veïns van votar la proposta de l'Ajuntament de desplaçar les parades de la línia de transport públic per així poder descongestionar la via principal en el tram més cèntric del municipi i resoldre la problemàtica.

Amb l'aprovació de la memòria valorada les obres de trasllat queden definides les obres d'ubicació de la parada de la línia de transport públic, la qual es reubicarà a la carretera d'Olot prop delcarrer de la Piscina.

Un 72% dels vots

Un 18% dels veïns de Besalú van participar en el pressupost participatiu que va tenir lloc entre març i octubre de l'any passat. Els participants van poder escollir entre 13 propostes suggerides pels mateixos veïns. La proposta més votada va ser el canvi d'ubicació de la paradà de l'autobús. En un inici, els veïns van decidir destinar 50.000 euros al canvi d'ubicació de la parada. Si un cop s'hagi fet el canvi, sobren diners, substituiran el paviment del carrer Ganganell. Enguany, torna a haver-hi pressupost participatiu.