El grup polític Esquerra Sant Gregori denuncia que l'equip de govern incrementa les taxes i impostos fins a un 5% per resoldre una gestió «deficient dels recursos» en mandats anteriors.

ERC diu que l'Ajuntament de Sant Gregori va aprovar durant el ple ordinari de setembre una modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) del sector de Can Serra per permetre únicament la construcció d'habitatges unifamiliars per afavorir els interessos econòmics d'una empresa privada en detriment del dret a un habitatge assequible. I, a la vegada, un augment generalitzat dels impostos, taxes i preus públics com l'IBI, l'IAE, l'IVTM, la taxa d'escombraries, la taxa pel subministrament d'aigua i el servei de llar d'infants que s'incrementaran entre un 2% i un 5%.

En un comunicat, el regidor d'Esquerra Sant Gregori, Enric Forés, ha posat de manifest «l'oportunisme» del govern per fer aquest «augment generalitzat d'impostos, taxes i preus públics» un cop transcorregut el període electoral i davant la necessitat d'obtenir ingressos per complir amb la regularització salarial dels treballadors municipals per un import total de 220.000 ?; una situació que, segons Forés, s'ha generat fruit d'una gestió nefasta sostinguda en el temps.

«Paradoxalment i malgrat la situació, aprovant la nova modificació del POUM s'impedeix tota possibilitat de recaptar ingressos en concepte d'impostos, taxes i preus públics que generen els habitatges i les famílies. En permetre menys densitat d'habitatges, menys contribuents hi ha. Per tant, s'encareixen els serveis de manteniment i s'ha de fer més contribució», ha exposat el regidor republicà.

«A aquests fets, se li sumen d'altres com el recent augment del salari de l'alcalde de Sant Gregori en un 16,8% en dos anys, i la inversió desproporcionada de 600.000 ? a una instal·lació esportiva municipal», ha afegit Forés. ERC Sant Gregori considera «inadmissible i injust que els veïns i veïnes de Sant Gregori hagin de pagar les conseqüències d'una gestió deficient i partidista havent de suportar més càrrega tributària».