L'empresa que gestiona la navegació aèria a l'Estat i dependent del Ministeri de Foment, Enaire, va suspendre ahir divendres durant uns tres quarts d'hora els enlairaments amb destí a l'Aeroport del Prat i Palma de Mallorca per les tempestes que afectaven l'arc mediterrani i que ha obligat a tancar momentàniament alguns dels aeroports de l'est peninsular, el d'Almeria i el de Múrcia.

La mesura, però, no va afectar els aparells que ja estaven a l'aire. Segons han explicat fonts de l'Aeroport, alguns dels vols s'han adreçat a Barcelona pel mal temps i la infraestructura ha arribat al màxim de la seva capacitat, motiu pel qual quatre avions van ser desviats a l'aeròdrom de Girona i dos a Reus.

Al voltant de les dotze del migdia, però, la situació ja ha tendit a normalitzar-se. En canvi, les sortides de l'Aeroport de Barcelona s'han pogut efectuar sense problemes. En un comunicat, Enaire ha explicat que s'estan regulant les arribades a l'Aeroport de Barajas, ja que es preveu que la tempesta Dana també es desplaci al sud-est de la comunitat.

L'empresa ha assenyalat que està en coordinació amb el gestor aeroportuari Aena, companyies i Eurocontrol per prioritzar la seguretat de les operacions.

Aena informava a través de les xarxes socials de l'evolució del temporal i dels aeroports afectats. L'ens recomanava als usuaris que es posessin en contacte amb la companyia per saber la situació del seu vol.