Efectius del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i agents de la Policia Local de Ripoll van acordonar dissabte part de la plaça de la Llibertat pels despreniments que es van produir al balcó i a la façana de l'edifici que hi ha sobre l'establiment comercial Clarel.

La caiguda dels elements d'obra suposava un perill per als vianants, tot i que no es van produir danys personals. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va explicar ahir que després de netejar l'entorn de la zona acfectada es va poder reobrir la part acordonada, i que es va «advertir els propietaris perquè es prenguin mesures».

Les façanes en mal estat són un problema habitual al Barri Vell de Ripoll. Sense anar més lluny, la setmana passada ja es va haver d'intervenir a un edifici del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. En aquesta context, ja fa mesos que l'Ajuntament va col·locar tanques en diversers façanes del carrer Trinitat per prevenir possibles despreniment.

De la seva banda, l'alcalde del municipi demana als propietaris d'edificis que procurin tenir la Inspecció Tècnica d'Edificis al dia, per tal d'evitar fets com aquests.