El Brexit i el canvi climàtic, a curt i -esperem-ho- llarg termini respectivament, són les principals preocupacions del sector del càmping. Això es dedueix, si més no, del programa del Congrés Professional del Turisme i Càmping, que se celebrarà el dimecres 25 de setembre a l'Auditori-Palau de Congressos de Girona. El Congrés, organitzat per l'Associació de Càmpings de Girona, està adreçat als professionals del món del càmping i del turisme en general. Hi haurà 27 empreses participants, un 17% més que en l'edició anterior, que se situaran al hall de l'Auditori. A més a més, hi haurà un espai gastronòmic i es duran a terme activitats de networking.

El programa l'encapçala la ponència És el canvi climàtic una amenaça per al sector turístic?, que anirà a càrrec del cap de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier. Des de l'Associació es considera que el món del càmping i el sector turístic han d'estar preparats per afrontar els canvis que suposaran un augment de les temperatures i la inestabilitat climàtica en una destinació de sol i platja com és la Costa Brava. Una altra de les ponències destacades de la jornada se centrarà en les conseqüències del Brexit per al sector turístic, malgrat que en aquests moments ni els mateixos polítics britànics -no diguem els ciutadans- tenen idea de com es durà a terme el seu adéu a la Unió Europea. Aquesta ponència anirà a càrrec del director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, que parlarà, entre d'altres, de l'aposta de l'administració pública davant aquesta qüestió.

Croàcia, la competència a casa

Al segon Congrés es parlarà així mateix de les tendències turístiques d'una destinació també de primer nivell com Croàcia. Croàcia és, per proximitat geogràfica però també cultural, un rival turístic directe d'Espanya, i per tant de Catalunya i de la Costa Brava. No arribarem a dir que en el congrés tindrem l'enemic a casa, però sí sens dubte un dur rival. La xerrada anirà a càrrec de la responsable de qualitat del grup turístic Valamar Group i professora de la Universitat de Rijeka , Josipa Cvelic Bonifacic. D'altra banda, el gerent del Consorci Vies Verdes de Girona, Àngel Planas, exposarà durant el Congrés els projectes d'ampliació de la xarxa de vies verdes de les comarques gironines i els avantatges que suposaran per al sector turístic gironí.

El programa del congrés també inclou la presentació del primer esborrany del Llibre Blanc del Càmping a Catalunya, que ha de dibuixar l'actualitat i cap on vol i ha d'evolucionar el sector. Els responsables de l'estudi per part d'Eurecat i el grup de recerca IAM_IAR_Escola d'Arquitectura, Campus LaSalle de la Universitat Ramon Llull presentaran els primers resultats.

Premi Jaume Genover

El segon Girocamping Pro es clourà amb la Nit dels càmpings gironins i l'entrega del Premi Jaume Genover i Roig, que arriba a la sisena edició. Aquest premi reconeix la tasca de les persones que han contribuït amb el seu esforç al posicionament del sector com a proveïdor, no només d'allotjaments de gran qualitat sinó d'experiències innovadores.