L'Ajuntament de Banyoles ha obert ja el període de votacions per escollir el guanyador o guanyadora del Premi Banyolí de l'Any 2019. Les votacions es poden fer fins al 22 de setembre digitalment a través del lloc web banyoles.cat o presencialment a l'urna que trobaran a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'ajuntament.

Per proposar candidats a Banyolí de l'Any 2019, els participants només han de dir el nom del candidat o candidata que proposen i argumentar breument els motius pels quals creuen que mereix el guardó.

L'alcalde, Miquel Noguer, ha animat a participar a les votacions per escollir el Premi Banyolí de l'Any 2019 recordant que, amb els guardons, «premiem la millor gent de casa nostra».

El Banyolí de l'Any 2019 es donarà a conèixer durant la Nit del Banyolí de l'Any, que arribarà a l'onzena edició i es farà el 27 de setembre al pavelló de la Farga. A més del premi al Banyolí de l'Any també es reconeixerà la Millor Iniciativa Social, la Millor Iniciativa Empresarial i la Trajectòria Personal. Miquel Noguer destaca que els jurats dels premis a Millor Iniciativa Social i Millor Iniciativa Empresarial ja s'han començat a reunir per escollir els guanyadors, mentre que el premi a la Trajectòria Personal l'escullen els grups municipals.

L'actor David Marcé va rebre l'any passat el Premi Banyolí de l'Any , en una gala que va reconèixer també Lucía Pellejero per la seva Trajectòria Personal com a mestra i educadora; el cor Kumbalawé, com a Millor Iniciativa Social i Royal Distribution, com a Millor Iniciativa Social. A més, en la gala, presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, es va distingir també Calçats Freixa pels seus 200 anys d'existència.