17 de setembre de 2019
17.09.2019
Diari de Girona

Els pescadors gironins valoren positivament el nou model de gestió

Asseguren que, des de la implementació del pla, la pesca de sípia ha augmentat «notablement»

16.09.2019 | 23:49
Els pescadors gironins valoren positivament el nou model de gestió

Els pescadors gironins es mostren satisfets del nou model de gestió pesquer un any després de la implantació del Decret de governança de la pesca professional a Catalunya. En una jornada d'anàlisi del sector pesquer gironí que es va fer dissabte a Sant Feliu de Guíxols, el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona va ressaltar que la seva implementació havia permès «per primera vegada seure a la mateixa taula de presa de decisions que l'administració, la societat científica i la societat civil amb el mateix poder de decisió». Abad també va ressaltar el «compromís» de l'administració per desenvolupar polítiques conjuntes per millorar l'activitat de la pesca extractiva de la Costa Brava.

A la trobada de confraries, el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, va emplaçar els pescadors gironins a seguir treballant en un model sostenible amb el medi marí.

Per la seva banda, el representant de la confraria de l'Estartit, Climent Oliveira, va destacar que, gràcies al nou pla de gestió que s'està aplicant, les captures de sípia a les badies de Pals i Roses han augmentat notablement gràcies a la talla mínima dels exemplars, aplicant l'època de veda sol·licitada per les confraries i l'acotació de llicències autoritzades.

També s'han vist bons resultats en la pesca de la gamba de Palamós, segons Antoni Albalat, representant de la confraria de Palamós. Segons va explicar, el sector està mantenint el nivell de captures de fa deu anys, un fet que també es dona a Llançà, «malgrat que el nombre de barques s'hagi reduït en un 30% aquest temps».

Una de les mesures que es vol implementar a les confraries gironines és unificar les caixes que s'utilitzen per posar el peix per millorar a escala ambiental, facilitar als compradors el retorn dels envasos i «reforçar» la imatge de la marca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit