L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, en el seu últim ple, va aprovar assumir la gestió directa de l'Escola de Belles Arts. Ho va fer amb els vots a favor dels 6 regidors de JuntsxCat i els vots en contra dels 5 regidors de Sant Joan Plural-AM. L'alcaldessa, Maria Vidal (JuntsxCat), va explicar que des de fa anys l'Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts s'ha anat quedant enrere i que ara té «una sèrie de dificultats per poder desenvolupar un funcionament correcte».

Va concretar que hi hagut problemes amb l'Associació Cultural Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts i una pèrdua d'alumnes. «Davant de la dificultat de gestió de l'escola, hem cregut adient poder ajudar perquè aquesta escola no desaparegui», va exposar.

El portaveu de Sant Joan Plural-AM, Gerard Serrat, va plantejar que el seu grup tenia la confiança que la gestió directa suposaria mantenir l'estructura de l'escola en direcció i professorat. «Segons sembla ara no és així», va afirmar. Serrat va concloure que Sant Joan Plural-AM considera que la gestió directa de l'Ajuntament no pot garantir les necessitats d'una escola que «necessita algú que hi estigui implicat cada dia».

L'alcaldessa va respondre que l'Ajuntament es farà càrrec de la gestió de les matriculacions del curs 2018-19. També va apuntar que hi haurà tres professores que ja s'han posat en contacte amb els alumnes pel seu compte.

Externalització de l'aigua

En el mateix ple, l'Ajuntament va acordar derivar els serveis de gestió, inspecció i recaptació de la xarxa d'aigua municipal a la Diputació de Girona. JuntsxCat hi va votar a favor i Sant Joan Plural-AM, en contra. L'acord va ser presentat pel regidor Carles Grèbol (JuntsxCat), que va ressaltar que la Diputació es farà càrrec de la recaptació executiva.

El portaveu de SjP-AM, Joan Timonet, va definir de sobrecost el fet que la Diputació es faci càrrec de la gestió del servei de l'aigua si es té en compte que l'Ajuntament s'ha quedat el personal dels Plomistes.