Un 10% del personal sanitari de la Garrotxa respon que va a treballar sense fer servir el cotxe. Un 8,7% hi van a peu, un 1,2% hi van amb bicicleta i 1 sola persona ha dit que hi va amb transport públic. El 90% restant ha afirmat que va amb cotxe o moto fins a la feina.

Els percentatges són els resultats d'una enquesta feta per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa feta amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Segons va explicar ahir el responsable de la Unitat, doctor Ferran Campillo, 330 professionals sanitaris dels 700 que hi ha a la Garrotxa van respondre a l'enquesta.

Entre els motius que els enquestats van respondre per justificar l'ús dels vehicles de combustió hi ha la falta de temps, les condicions climatològiques, arribar suat o l'absència de carrils bici.

Els pocs que van en bicicleta o a peu troben a faltar alguns elements que facin més fàcil el seu desplaçament. Enumeren: carrils bici, seguretat contra robatoris, aparcaments per a bicicletes i seguretat viària.

La funció de l'enquesta ha estat conscienciar els professionals de la salut sobre la importància de la mobilitat sostenible. Un 36% dels que fan servir cotxe, moto o ciclomotor estaria decidit a passar-se a la bicicleta o fer el camí a peu amb una millora de les condicions. Un 21,2% s'ho planteja i la resta no pensa canviar.