La banda de lladres que el febrer passat va protagonitzar una sèrie de robatoris professionals en cases unifamiliars del barri de la Plana i també en altres municipis del Ripollès van ser detinguts aquest darrer agost a Barcelona.

L'alcalde de Sant Joan, Ramon Roqué, va ser informat per fonts de Mossos d'Esquadra sobre aquestes detencions, a partir de les quals s'hauria reduït considerablement aquesta mena d'incidències no només a la comarca sinó també en altres zones de Catalunya. Els fets van ocasionar que moltes de les cases de la Plana on van entrar acabessin instal·lant alarmes per evitar nous robatoris.

Durant la festa major de la setmana passada va haver-hi algunes temptatives d'entrar a domicilis particulars, tot i que en més d'un cas els veïns només van detectar-ho per detalls als seus habitatges.

En aquest cas Ramon Roqué ho atribueix «al nombre més gran de persones que durant aquests dies volta pel poble». El cas de Sant Joan, segons explica l'alcalde que li han fet arribar fonts policials a l'alcalde «és un dels més segurs de la comarca».