21 de setembre de 2019
21.09.2019
Diari de Girona

Fan una campanya per promoure la digitalització del comerç olotí

Un estudi d'hàbits va aconsellar l'aposta per les noves tecnologies Una aplicació de mòbil unifica l'oferta de les botigues d'un sector

21.09.2019 | 00:33
Fan una campanya per promoure la digitalització del comerç olotí

L'Ajuntament d'Olot amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants ha començat una campanya per promoure la digitalització del comerç a Olot. Segons va explicar la regidora Gemma Canalias en l'acte de presentació de la campanya, l'aposta per la digitalització va ser un dels reptes de l'estudi d'hàbits de consum i compra impulsat per l'Ajuntament d'Olot i presentat el 31 de juliol a can Trincheria.

A més de conèixer la percepció dels consumidors sobre el comerç local, l'informe permetia disposar d'una diagnosi sobre costums i preferències de compra que posava de relleu la necessitat que els establiments es posessin al dia amb les noves tecnologies.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament d'Olot, l'agència de promoció de la ciutat i l'empresa Dopuo amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants comencen una campanya per promoure el comerç de proximitat a través d'una aplicació de mòbil. L'aplicació millora la connectivitat entre els ciutadans, turistes i comerços.

L'aplicació de mòbil Dopuo permet als ciutadans que són usuaris filtrar els productes o serveis de la ciutat, parlar amb els negocis a través del xat i entrar dins d'un programa de puntuació on obtindrà beneficis en funció del nombre de negocis que visiti per recompensar-li el seu consum responsable i de proximitat.

Permet unificar les botigues més pròximes en una sola plataforma per fer front a la competència de les grans superfícies digitals.

Les empreses han de donar-se d'alta a través del web Dopuo.com i podran crear-se un perfil de manera gratuïta, pujar alguns dels productes i serveis que volen promocionar o vendre. També tindran l'opció de tenir un perfil premium per 9,99 euros al mes i així poder enviar ofertes a la gent que estigui situada més a prop del seu negoci.

Per donar a conèixer l'aplicació el dijous vinent a la tarda, Aleix Lagares farà una sessió informativa. Farà una anàlisi del sector del comerç i de la digitalització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook