21 de setembre de 2019
21.09.2019
Diari de Girona

Engeguen les plaques fotovoltaiques de la biblioteca de Llagostera

21.09.2019 | 00:33
Engeguen les plaques fotovoltaiques de la biblioteca de Llagostera

Aquest mes de setembre ha entrat en funcionament la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum a la biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. La instal·lació consta de 45 plaques solars de 315 W cada una ubicades a la teulada que proporcionen l'energia elèctrica pel funcionament d'una part de l'equipament municipal.

El pressupost de l'actuació és de 21.403,69 ?, dels quals 15.000 ? estan subvencionats per la Diputació de Girona. Amb aquesta instal·lació es preveu un estalvi energètic anual d'uns 4.500 kg d'emissions de CO2 a l'atmosfera i un estalvi econòmic de més de 35.000 euros en 25 anys.

Les dades i gràfiques de consum, generació i estalvi d'emissions es poden consultar en temps real des del vestíbul de la biblioteca mitjançant una pantalla digital. Aquestes dades poden ser consultades pel usuaris de l'equipament així com pels alumnes dels centres educatius del municipi en les seves visites a la biblioteca.

La posada en marxa de la nova instal·lació permetrà reduir la potència actual contractada amb la companyia elèctrica, estalviant uns 325 euros anuals, per aquest concepte a la factura de la llum.

L'actuació forma part del Pla d'Acció per a l'energia sostenible (PAES) –aprovat l'any 2004– dins del capítol de millora de l'eficiència energètica en els equipaments municipals. L'Ajuntament de Llagostera també està adherit al Pacte d'Alcalde.

Les obres d'instal·lació van començar el passat mes de juliol i han durat gairebé tres mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit