El cos d'un home ofegat ha estat localitzat aquesta tarda als baixos d'un local comercial de Platja d'Aro, negat a conseqüència de la forta pluja que ha caigut durant avui a la província de Girona. L'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha informat als mitjans de comunicació que l'home, amb el permís del propietari, dormia en els baixos d'aquest espai.

El local de l’empresa Climatització Obres i Serveis SL, al número 2 del carrer Ciutat de Girona de Platja d'Aro, s'ha omplert d’aigua arran del temporal i la víctima no n'ha pogut sortir. El batlle ha explicat que el cos ha estat localitzat pels efectius dels serveis d'emergències que s'han submergit aquesta tarda als baixos. Els primers indicis apunten que l’acumulació d’aigua ha impedit que l'home pogués sortir de l'immoble. La víctima i el propietari del local tenien amistat, segons l'alcalde, i l’hauria deixat dormir-hi per "motius personals".

Segons ha pogut saber l'ACN, una veïna havia denunciat la desaparició de l'home en no trobar-lo al lloc habitual, i prop de les set de la tarda ha estat localitzat mort dins el mateix local. La víctima tenia 30 anys.

El soterrani ha quedat inundat a conseqüència de les fortes precipitacions que han caigut avui al matí a Platja d'Aro i en altres localitats del litoral gironí. El front de fortes tempestes ha afluixat aquesta tarda després de deixar registres destacables com els 107 litres de Calonge, els 93 de Castell-Platja d'Aro, els 79 litres de Port de la Selva o els 65 de Palamós, segons dades de les estacions de Meteoclimatic i Meteocat. Protecció Civil manté l'alerta de l'Inuncat i demana precaució a tocar de les rieres.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat acumulen prop de 170 serveis fins a les 16 hores, la majoria a les comarques gironines. Inundacions de baixos, pàrquings i soterranis, petites esllavissades a la via pública i la caiguda d'algun mur han acaparat les sortides, sense casos greus. Castell-Platja d'Aro, Roses i Mollet del Vallès han estat les tres poblacions amb més trucades al telèfon d'emergències 112 per problemes relacionats amb els aiguats. Segons Protecció Civil, està previst que els xàfecs intensos vagin a menys de cara al vespre-nit.

{C}

Les previsions meteorològiques que alertaven de fortes pluges al litoral gironí s'estan complint. Durant la matinada i primera hora del matí, els xàfecs han descarregat amb molta intensitat en diferents punts del litoral gironí, com Calonge, El Port de la Selva, Llançà, Cadaqués, Platja d'Aro, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell. En alguns punts, les precipitacions ja superen els 50 litres per metre quadrat.

Els aiguats han deixat en poca estona fins a 74 litres a Calonge, 73 al Port de la Selva, 69,5 litres a Cadaqués, 63 a Castell d'Aro o 49 litres a Palamós, segons dades de les estacions automàtiques de Meteoclimatic i Meteocat. A Castelló d'Empúries l'intens xàfec ha descarregat 27 litres en només 30 minuts.

Les dues poblacions més afectades han estat Roses i Castell-Platja d'Aro, amb una vintena d'avisos cadascuna per inundacions de baixos, soterranis i pàrquings. "Molta precaució a la costa gironina. En vehicle evita rieres, passos inundables i qualsevol punt de risc. No te la juguis!", ha piulat Protecció Civil.

Protecció Civil activa l'Alerta del Pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió d'incidències que poden provocar les pluges que des de la matinada afecten gran part del territori de forma intermitent i, de forma continuada, el litoral de Girona, especialment a l'Alt i el Baix Empordà, on en 24 hores es podran acumular més de 100 l/m2 segons el Servei Meteorològic de Catalunya amb puntes d'intensitat de fins a 40 l/m2 en 30 minuts, de caràcter gairebé torrencial. Aquesta situació pot produir problemes en rius i rieres, que baixaran amb cabals importants.