El Consell Comarcal del Gironès ha renovat el Pla Comarcal de Prevenció de Residus del Gironès 2019-2020, destinat a la millora de la prevenció de residus i al consum responsable, i a consolidar les actuacions de prevenció dins de la gestió de residus municipals. El document, que va ser aprovat en el ple de dimecres passat, recull les línies estratègiques i objectius comarcals dels propers anys. Entre ells, disminuir la generació total de residus municipals en un 10 %, augmentar el grau de sensibilització i participació dels diversos actors socials en les estratègies comunes de prevenció de residus o reduir l'any 2020 en un 50% el malbaratament alimentari.

En la mateixa línia de sensibilització ambiental, el Consell Comarcal del Gironès també es va sumar a la vaga mundial pel clima que es farà el 27-S per declarar de manera immediata l'«emergència climàtica».

El president del Consell Comarcal de Gironès, Joaquim Roca, va destacar que el canvi d'hàbits de la ciutadania és una de les tasques que s'han de fomentar des del Consell i aquest és el compromís que es va adoptar en ple per mitjà de la declaració institucional en favor de la lluita per l'emergència climàtica.

Vaga mundial pel clima

Alhora, en el ple de dimecres es va aprovar una moció de suport a la llei 24/2015 i contra el tall de subministrament a les famílies amb deute. Així mateix, se'n va aprovar una altra a favor d'un control mediambiental al Gironès, amb la instal·lació entre d'altres, de sensors de control ambiental (de soroll, partícules i gasos contaminants) en els municipis de la comarca.