Aena ha informat de la cancel·lació de 14 vols a l'aeroport de Girona arran de la fallida de la companyia britànica Thomas Cook, l'agència de viatges més antiga del món.

El president executiu de Thomas Cook, Peter Fankhauser, ha assegurat que lamenta profundament el tancament de l'empresa després que no pogués assegurar un paquet de rescat dels seus prestadors.

El Regne Unit i l'Autoritat d'Aviació Civil (CAA) del Regne Unit han assegurat que, a causa de la situació, la cancel·lació d'algun vol era inevitable: "Thomas Cook ha deixat de negociar, per la qual cosa tots els vols de Thomas Cook es cancel·len", ha subratllat la CAA.

La fallida de Thomas Cook marca el final d'una de les empreses més antigues del Regne Unit, que va arrencar l'any 1841 duent a terme excursions amb tren locals i, després de sobreviure dues guerres mundials, es va convertir en pionera del turisme.

L'empresa ara administra hotels, complexos turístics i aerolínies per a 19 milions de persones l'any en 16 països, i actualment compta amb 600.000 persones a l'estranger, cosa que obliga els governs i les companyies d'assegurances a coordinar una gran operació.

El turoperador, paralitzat pels seus 1.700 milions de lliures de deute, s'ha vist afectat per la competència a Internet, i l'onada de calor europea de l'any passat també va afectar l'empresa, perquè els clients van posposar les reserves a última hora.