L'hospital transfronterer de la Cerdanya participarà enguany en una campanya de la Federació Gegantera de Catalunya Nord que té com a objectiu conscienciar el públic sobre la detecció del càncer de mama. És per això que, en col·laboració amb la Lliga contra el càncer dels Pirineus Orientals, la federació mobilitzarà totes les associacions de gegants ubicades al territori dels Pirineus Orientals i la Cerdanya, per tal que, de manera lúdica, el patrimoni cultural català desencadeni la consciència del gran públic. Des de Bourg-Madame fins a Puigcerdà, el 26 d'octubre els voluntaris ocuparan l'espai públic amb accions simbòliques.

Concretament, davant de l'hospital transfronterer, músics i gegantes passejaran per un final sense precedents i és que desplegaran una enorme cinta com a símbol de la lluita contra el càncer de mama. Aquesta acció marcarà el final d'un mes de mobilització internacional, la 26a campanya d'informació francesa sobre detecció precoç i lluita contra el càncer de mama.

L'Octubre Rosa -que té lloc a França- és una oportunitat per posar en relleu els que lluiten contra aquesta malaltia, per augmentar la informació i la sensibilització i recaptar encara més fons per ajudar els investigadors i els cuidadors. Els principals esdeveniments han marcat les diverses campanyes d'octubre dels darrers anys, i des del 2014, la Torre Eiffel s'il·lumina de color rosa per acompanyar la campanya anual.

Una de cada vuit dones té risc de desenvolupar càncer de mama i cada any la detecció precoç salva milers de vides.