L'afiliat de l'ONCE Isaac Padrós va iniciar ahir la «volta a Menorca» en caiac individual, amb l'objectiu de convertir-se en la primera persona invident que ho aconsegueix. La sortida, que es va endarrerir per motius meteorològics, va tenir lloc ahir a la tarda al port de Ciutadella.

Padrós, de 40 anys i natural de Barcelona, completarà la travessia de 160 quilòmetres en tretze etapes, tornant a la platja d'És Grau (Maó) el pròxim 4 d'octubre. L'expert caiaquista Rai Puig serà el seu guia durant l'aventura i també comptarà amb suport terrestre.

Divendres passat es van complir 5 anys de l'accident de trànsit que va deixar Isaac Padrós sense visió. Admet que «costa molt aixecar-se», però gràcies a institucions com l'ONCE «t'ajuden a conviure amb la penombra».

Va conèixer Rai Puig en una tertúlia de la Universitat de Girona i el considera «els meus ulls, el meu amic, el meu tot». Va ser Puig qui li va proposar el repte de donar la volta a Menorca en Caiac.

«Estem molt il·lusionats», va afirmar Padrós, que no havia estat mai a Menorca: «No la veuré en la meva vida, però segur que la sentiré». La idea és «dormir a les nits en platges» i aprofitaran l'aventura per gravar un documental que posi en relleu «les capacitats de les persones i no les limitacions».

Per a fer front al repte, Isaac Padrós ha entrenat «durament», especialment la part psicològica. «És més fàcil anar pel mar que pels carrers d'una ciutat», denunciava el jove esportista, qui reivindicava la millora de les barreres arquitectòniques i l'accessibilitat cosmopolita.

El desafiament titulat Kayak No Limits Menorca està patrocinat per la Fundació Eurofirms, el Consell Insular de Menorca i l'Associació de Multicapacitats. A més, també compta amb el suport de la Universitat de Girona. El govern insular ha preparat activitats per difondre Menorca al documental com a destí accessible.