La comunitat educativa i els veïns de Llívia veuen com aquests dies els operaris enllesteixen la coberta de la nova escola municipal. Les obres de construcció de l’edifici, situat entre el centre actual i el poliesportiu, han de posar el punt i final a un procés de disseny i projecció que es va iniciar fa quinze anys. L’Ajuntament enllesteix la nova escola assumint la inversió i ara buscarà subvencions per recuperar-la.

Ja sota el mandat de Josep Pous, que va ser alcalde del 1999 al 2011, l’Ajuntament va voler renovar uns edificis escolars que, amb l’ús de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, havien quedat envellits.

El ritme de les obres permeten situar el final d’aquesta primera fase, amb el tancament de l’edifici, per a principis de l’any que ve. Posteriorment, es faran els interiors per adequar els espais per acollir les aules i la llar d’infants. Amb aquest calendari sobre la taula, l’Ajuntament preveu que la nova escola Jaume I estarà finalitzada a l’estiu a fi i efecte que es pugui estrenar el curs que ve, de manera que el que ara ha començat serà l’últim en les instal·lacions actuals.

Això permetrà abandonar definitivament els locals de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que no reuneixen les condicions idònies com a equipament educatiu, segons han denunciat reiteradament els membres de la comunitat educativa local.