Fer esport i aprofitar per recollir les deixalles que es troben pel camí. Aquesta és la idea del plogging (córrer suau) i l' eco-swimming (nedar al mar) que ha arribat a les comarques gironines de la mà de la plataforma Mou-te pel mar!. Al capdavant hi ha en Miquel Ferrés, un pescador gironí aficionat a córrer que fa anys que veu les deixalles que hi ha als marges i que després acaben al mar. «És una iniciativa per trencar el cicle de la brossa de terra a mar i de conscienciar els ciutadans» de la necessitat de mantenir els ecosistemes nets de deixalles, sobretot plàstics. De moment hi ha previstes dues sortides de 'plogging' a Sant Feliu de Guíxols i Palamós, al Baix Empordà, el 29 de setembre i el 27 d'octubre, a Roses i hi ha un web on inscriure's així com una aplicació de mòbil, Twinapp.

Ferrés va començar compartint les rutes dels entorns de Palamós mentre aprofitaven per recollir els plàstics que trobaven i des de fa un temps ha decidit contribuir a la conscienciació ambiental amb les ecomarxes. Se centren sobretot en fer el que es coneix com plogging (córrer suau) i l' eco-swimming (nedar) i combinar-ho amb la recollida de deixalles.

Amb un equip d'emprenedors han desenvolupat Twinapp, una aplicació que permet connectar persones per organitzar activitats esportives i, juntament amb l'associació sense ànim de lucre, RunWomanRun, promouen la pràctica esportiva per millorar la salut de les persones. Ahir es va presentar la plataforma Mou-te pel mar! que recull totes aquestes activitats i que compta amb el suport d'Ajuntaments, Confraries de pescadors de la Costa Brava, Generalitat i altres entitats com Sorea.