Des d'avui i fins dissabte Girona acollirà unes jornades en les quals es debatrà l'actualitat de la ramaderia extensiva. L'objectiu d'aquestes jornades és compartir experiències, difondre projectes innovadors i seguir avançant amb eines del segle XXI en un ofici tradicional com és la ramaderia extensiva, que avui dia és més necessari que mai, tant per a les persones com per al planeta.

La IV edició de Territoreos pastoreados o Territoris de Pastura se celebrarà aquest any a Girona i en el marc d'aquesta temàtica s'ha elaborat un minuciós i complet programa per posar sobre la taula diversos temes. Les jornades s'organitzaran al voltant de quatre eixos principals: la formació i adaptació del pasturatge en un futur canviant, el paper de les dones a la ramaderia extensiva, la prevenció dels incendis forestals i la diferenciació, comercialització i innovació en els productes extensius.

Durant els quatre dies que duraran les jornades es comptarà amb ponències com les de Marc Castellnou, president de la PFC i GRAF Bombers de la Generalitat de Catalunya; Àngel Segarra, gerent del Gremi de carnissers i xarcuters artesans de les comarques gironines, que parlarà sobre el paper dels diferents actors de l'economia generada per la ramaderia extensiva i la potencialitat i el futur dels escorxadors de baixa capacita.

Avui es projectarà el documental Sota els boscos de Víctor Casas al Truffaut i després s'obrirà un debat en el qual hi participaran l'autor de l'obra i la pastora Yas Recht Rasillier.